Passing in Amersfoort

Passing

Voor veel Jongleurs is de ontdekking van passing het begin van een lange ontdekkingstocht, beginnend met 4-cout of 3-count, langs dubbels, crosses en chops. Sommigen meanderen daarna door looppatronen en scrambelen hun take-outs met groepjes van een man of vier. Andere klimmen met zijn tweeën omhoog met numbers passing en verkennen onderweg de nodige vier-hand siteswaps.
Passing heeft een enorme variatie en vele mogelijkheden. Er is technisch veel te leren, maar ook veel ruimte voor creativiteit en het uitvinden van nieuwe patronen. Bovendien is het de meest sociale vorm van jongleren, waardoor veel jongleurs het super leuk vinden om te doen!


Het idee

Om nieuwe passingpatronen te leren heb je vrienden nodig die ook kunnen passen. Niet iedereen heeft die bij zijn eigen jongleerclub. Daarom kwamen jongleurs van Jongleervereniging CatchUp uit Enschede en Circus Amersfoort op het idee om regelmatig een passingdag te organiseren. Dat doen we in Amersfoort zodat het voor zoveel mogelijk mensen in Nederland goed bereikbaar is.

Hoe werkt het?

Zo’n vier keer per jaar komen we met ongeveer 40 jongleurs bij elkaar bij circus Amersfoort voor een passingdag. We organiseren workshops op verschillende niveaus en voor zoveel mogelijke verschillende passingpatronen. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om zelf te oefenen.

Waar: Circus Amersfoort, Soesterweg 314b (bij het station)
Wanneer: 21 oktober, 11:00-17:00 (eerste workshop begint om 11:15)
Kosten: 10 euro
Inclusief: lunch!
Opgeven: niet nodig!